Vatre i šapat

Original price was: 2.950,00 din..Current price is: 2.507,50 din..

Strip-album Vatre smatra se najvažnijim delom italijanskog crtača, slikara i reditelja Lorenca Matotija.

Autori: Lorenco Matoti i Džeri Kramski | Originalni naslov: Fuochi / La zona fatua | Format: 210 x 297 | Broj strana: 112 | Povez: Tvrdi | Kolor: Boja | Godina izdavanja: 2022. | Biblioteka: Zona

+
 •  Imate pitanje?

  Vatre i šapat

  Original price was: 2.950,00 din..Current price is: 2.507,50 din..

  Imate pitanje?


    Podeli

  Strip-album Vatre smatra se najvažnijim delom italijanskog crtača, slikara i reditelja Lorenca Matotija. Priča o bojnom brodu čija posada ima zadatak da ispita neobične događaje na jednom nevelikom ostrvu – pre svega tajanstvene nestanke ljudi i brodova – bliska je senzibilitetu Bucatijevih priča. Matotijev crtež koji se kreće u rasponu od karikaturalnog do apstraktnog dobio je posebnu dimenziju zahvaljujući njegovom inovativnom pristupu radu sa bojama. Drugi deo ovog integrala, strip-album Zona bunila, koji je Matoti stvorio u saradnji sa svojim prijateljem, piscem i scenaristom, Džerijem Kramskim, korak je dalje na istom putu. Reč je o kraćem delu izuzetne slojevitosti koje pleni svojom nepretencioznom dirljivošću.

  Pripovedni stil Matotija i Kramskog oniričan je i fragmentaran. Kao takav opire se preciznom tumačenju. Njihova poetičnost je poput slobode divljeg konja. Ako pokušate da je zauzdate i osedlate, zbaciće vas i nehotično vam naneti bol. Međutim, ako joj se prepustite jahaćete na oblacima. Kockice nadrealističkog mozaika iz poglavlja u poglavlje dobijaju fizionomiju čija senka počinje da deluje na racionalnom planu. Ono što se ispočetka činilo kao nerazgovetno brbljanje, tada se ukazuje kao ritualni hipnotički napev koji u jednom času otključava vrata spoznaje. Ta se vrata pred jednim putnikom otvaraju brže, pred drugim sporije, a pred trećim ostaju zaključana do kraja knjige.

  Zavirite u knjigu:
  vatre_i_sapat_zavir.pdf

  Zavir je informativnog karaktera. Stranice knjige prikazane su u smanjenoj rezoluciji i sa štamparskim obrezom.

  Prevod: Milan Jovanović
  Lektura: Agencija Mahačma
  Upis: Savo Katalina
  Dizajn: Ivica Stevanović
  Štampa: Rotografika
  
  Edicija:
  Close Korpa
  Close Lista želja
  Close
  Edicije